A tymczasem z energią od słońca, uśmiechem na ustach wróciłam do domu. A tam :) domownik chory i głodny domagał się jedzenia, konkretnego i szybkiego. Takie więc było.
Porcja makaronu (świderki fusilli ) z sosem z sera pleśniowego (zielony Lazur), orzechami i rukolą. Szybciej się chyba nie da. Zapraszam na orzechowo-serowe przyjemności.
Makaron z sosem serowym i orzechami
- Makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu
- 100g sera lazur (u mnie zielony)
- około 100 ml śmietany 22%
- łyżka masła
- świeżo mielony pieprz
- garść orzechów włoskich (podprażonych na suchej patelni)
- rukola (wg uznania)
Patelnię (rondelek) stawiamy na niewielkim ogniu. Wrzucamy i topimy łyżkę masła (nie pozwalamy aby się przypaliło), dolewamy śmietanę i wkruszamy ser. Czekamy aż wszystko się połączy a ser roztopi.
Dodajemy pieprz do smaku (u mnie dużo).
Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami. Dodajemy rukolę i gotowe :)
Smacznego!
I tak o to kolejny przepis wpisujący się w Orzechowy Tydzień
3 komentarze:
mmmmmmmmm,rewelka taki obiadek :) szybko,pysznie i wykwintnie :)
Pozdrawiam :)
To połączenie jest nieśmiertelne i nieśmiertelnie smacznie :)
nieśmiertelnie i prosto...jak ja tak lubię :)
Prześlij komentarz